УБЈЕДЉИВА ПОБЈЕДА КАНДИДАТА СТУДЕНТСКОГ САВЕЗА

Прије десет дана, 15. децембра су, као и сваке године, на нивоу Универзитета одржани студенстки избори. Студенти су бирали своје представнике у Студентском парламенту и у Научно-наставним вијећима. Правни факултет има право на два представника у Студентском парламенту, а шест мјеста у ННВ-у су резервисана за студенте.

На факултету смо посљедњих седмица видјели окршај између Студентског савеза и Студентске организације, који се по много чему може мјерити са републичким изборним надметањем. Кампања коју су наше колеге из оба табора водиле била је жестока, што се види по рекордној излазности. Борба за сваки глас, кроз представљања, пријатељске разговоре и промоцију на друштвеним мрежама може да послужи као примјер коректности нашим политичким представницима. Атмосфера која је владала међу студентима обећавала је интересантну трку, која ће се наставити и након избора, али ћемо, како ствари стоје, остати ускраћени за дебате и међусобне борбе Савеза и Организације.

Наиме, кандидати Студентског Савеза су, противно и најоптимистичнијим очекивањима чланова и кандидата, остварили убједљиву побједу, може се рећи и апсолутну. Освојили су свих 6 мјеста у ННВ-у и оба мјеста у парламенту. Овакав резултат настао је као плод интензивног рада чланова Савеза, који је награђен од стране студената на свим годинама. Посебно је битно нагласити значај гласова студената прве године, који су, по мишљењу многих, превагнули и одлучили ову изборну трку.

Интересе студената наредних годину дана заступаће Тамара Алексић, Лука Шобот, Милош Кузмановић, Филип Новаковић, Растко Вучић и Наташа Бабић као чланови ННВ-а. Поред овог, Наташа и Растко добили су од студената још један задатак, представљаће нас и у Студентском парламенту.

Редакција Јустуције честита новоизабраним представницима, у нади да ће својим радом и залагањем оправдати повјерење колега и допринијети даљој афирмацији студентских интереса и бољој, конструктивнијој академској заједници Бање Луке.