ИНТЕРВЈУ: Растко Вучић

Након побједе на студентским изборима, са Тамаром Алексић разговарао је потпредсједник Студентског савеза Правног факултета и носилац мандата у Студентском парламенту и Научно-наставном вијећу, Растко Вучић. Разговор преносимо у цјелости.

Поштовани колега Растко, част ми је што имам прилику да разговарам са Вама и поставим Вам пар питања везаних за протекле студентске изборе. Не само да сте постали члан Студентског парламента, него сте ушли и у Научно-наставно вијеће. Какви су Ваши утисци након избора?

Утисци су сјајни, иако сам очекивао пролаз и у парламент и у Научно-наставно вијеће, наравно, све ово не би било очекивано, нити могуће да није било мојих чланова, односно чланова студентског Савеза, поготово оних са прве године, којима се овим путем захваљујем.

Колико ће бити тешко ускладити своје обавезе око учења на факултету , са обавезама око научно-наставног вијећа и парламента? Да ли сте скептични?

Обзиром да ми је остало још само дванаест испита, до завршетка факултета, мислим да неће бити проблем да завршим факултет и обавим свој мандат успјешно, у наредних, годину до двије дана.

Побједа која се десила, свакако представља  битан историјски моменат за Студентски савез Правног факултета , обзиром да је резултат 2:0 за парламент и 6:0 за Научно-наставно вијеће. Како ово коментаришете?

Па, резултат је невјероватан, опет понављам да је то резултат рада наших чланова, а не нити једног појединца из студентског Савеза. Колектив је стављен испред сваког од нас, и то показује укупан број студената који је на крају гласао за читаву листу кандидата Студентског савеза. Вратићемо достојанство факултету, као што смо обећали, али достојанство је у Научно-наставно вијеће већ враћено. Након више од пет година имамо представнике свих година у том тијелу.

Данас смо свједоци разних политичких игри и превара, поготово када су у питању локални и државни избори. Сматрате ли да су студентски избори изузетак?

Па, ми смо се трудили да избори и кампања буду коректни, бавили смо се само позитивном кампањом и гледали смо само свој рад у претходних два мјесеца.

За крај нашег разговора, поставићу Вам питање везано за сам рад студентског Савеза, обзиром да обављате и функцију потпредсједника. Какви су даљи планови, и хоћемо ли у скоријој будућности видјети неке нове пројекте?

Па, што се тиче функција у Савезу, највјероватније ћемо их препустити нашој будућности, односно млађима, док ће се наши изборни побједници посветити раду у органима у којима носе мандате. Што се тиче пројеката, већ радимо на некима. Конкурисали смо на многим конкурсима.