Архива

Поштовани читаоци листа студената права Iustitia, на линку који се налази на крају текста на овој страници можете приступити архиви нашег листа.

Током првих шест мјесеци 2015. године главни и одговорни уредник листа Дејан Лучка и стручни сарадник листа, виши асистент на Правном факултету у Бањалуци Његослав Јовић су прикупљали, систематизовали, скенирали и uploud-овали на интернет све бројеве часописа до којих је било могуће доћи. Сама потрага за бројевима је кренула од Библиотеке Правног факултета. Међутим, Библиотека на Правном факултету посједује тек неколико бројева нашег часописа, тако да се до свих осталих бројева морало долазити на друге начине. Тако је претражено, колико су могућности допуштале, неколико осталих библиотека, антикварница и уличних тезги продаваца на подручју Бањалуке. Такође, претражено је и атомско склониште које се налази испод амфитеатра Правног факултета. Одређени бројеви су нађени код појединаца, преко личних контаката. Нажалост, сви бројеви листа нису нађени, па тако недостају они од броја I до броја XVIII (по старом рачунању бројева, прије 2000. године) који су излазили до 1976. до 1981. године. Од новијих бројева, недостају бројеви V и VI (по новом рачунању бројева, послије 2000. године).

Молимо све грађане који посједују неки од наведених бројева, да нам се јаве на један од наших контаката (E-mail: iustitia.banjaluka@gmail.com; Facebook: www.facebook.com/Iustitia1976) и да нам уступе свој примјерак на најкраћи могући временски период, док га не скенирамо и систематизујемо. Након тога га враћамо у руке власника.

Архива листа је доступна на сљедећем линку:
https://1drv.ms/f/s!AtBX0P0eMg8Vak0EWiu9adLzg2k